Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“De titel pakken en topschutter worden, dát zou fantastisch zijn”

De titel pakken en topschutter worden, dát zou fantastisch zijn

Abdoulay Diaby is met 9 doelpunten in 18 wedstrijden topschutter van Club Brugge. Toch mag het voor de Franse Malinees nog allemaal wat meer zijn.

“Ik heb een bepaald aantal doelpunten voor ogen, maar hoeveel wil ik niet verklappen. Ik zal op het einde van het seizoen weten te zeggen of ik dat doel gehaald heb. Bij het begin van de competitie was het mijn ambitie om beter te doen dan vorig seizoen. Toen had ik aan de winterstop twaalf keer gescoord voor Moeskroen.”

“Nu is het natuurlijk anders. Hier krijg ik minder ruimte, maar word ik wel omringd door betere spelers. Het ene compenseert het andere.” Diaby zou alleszins graag topschutter worden bij blauw-zwart. “Ja, als dat ons ook de titel oplevert. Dát zou fantastisch zijn. Maar het doel is de titel. Al hoop ik natuurlijk ook op die topschutterstitel.”

“Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik geloof erin. Ik moet elke wedstrijd proberen zo efficiënt mogelijk te zijn. Het draait goed en ik scoor vlot, ook al speel ik op de flank, wat niet mijn favoriete positie is. Maar de coach beslist en daar heb ik geen problemen mee. Het belangrijkste is dat ik speel”, besluit Diaby in de Krant van West-Vlaanderen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws