Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club-supporters kunnen aanpak MPH maar moeilijk pruimen”

Club-supporters kunnen aanpak MPH maar moeilijk pruimen

Michel Preud’homme heeft het roteren weer hip gemaakt. In elk interview valt het woord en zowel spelers, trainers als analisten hebben er een uitgesproken mening over. Het lijkt wel alsof de ervaren Brugse coach zich moet verantwoorden voor zijn manier van werken. Want naast enkele voorstanders, zijn er toch vooral veel tegenstanders.

“Het is als het monster van Loch Ness. Om de zoveel seizoenen keert het begrip terug: rotatie”, opent Ludo Vandewalle zijn betoog in Het Nieuwsblad. “De voorlaatste keer dat het in alle hevigheid opdook, was onder Guy Luzon bij Standard twee seizoenen geleden. Hij roteerde tot hij scheel zag en offerde er de Europese campagne en de beker voor op. Standard streed lang mee voor de titel, maar greep er uiteindelijk naast. Pijnlijk.”

“De spelers vinden het maar niks om de ene keer wel en de andere keer niet op het veld te staan. Neem nu Jelle Vossen. Ontpopt zich de jongste weken tot onvermoeibare strijder en speelt zich met zeven goals in de gunst van ploegmaats, trainer en publiek. Ondanks zijn hoge doelpuntenproductie is het niet zeker dat hij donderdag Europees in Midtjylland of komende zondag in de topper op Standard in de basis staat. Hetzelfde voor Hans Van­aken. Eindelijk het juiste ritme te pakken en gisteren op de bank. Speelde geen minuut.”

Tot slot zijn ook de Club-fans volgens Vandewalle niet tevreden met de gang van zaken. “De supporters kunnen het moeilijk pruimen. Zij voelen zich bedrogen als er weer een veredeld B-elftal tussen de lijnen komt dat niet het verhoopte resultaat haalt. Het nut van roteren moet alleszins nog altijd bewezen worden. Afspraak op 22 mei 2016, bij het einde van de competitie. Preud’homme tegen de rest”, besluit hij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws