Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans laten die van Brussel vlotjes achter zich

Club-fans laten die van Brussel vlotjes achter zich

Nu we 2016 bijna ingaan, zetten we graag nog even de gemiddelde toeschouwersaantallen van het huidige Jupiler Pro League-seizoen op een rijtje. Club prijkt naar goede gewoonte helemaal bovenaan!

De blauw-zwarte aanhang heeft tijdens de eerste 21 matchen van het seizoen nog maar eens bewezen hoe trouw het Brugse publiek is. Met een gemiddelde van 25.306 supporters laat Club aartsrivaal Anderlecht vlotjes achter zich. Het Astridpark moet het namelijk met bijna 5.000 supporters minder doen.

Het verschil tussen Club en Standard is miniem: de Rouches hebben gemiddeld een kleine 1.000 supporters minder op Sclessin. Gent telt gemiddeld 19.894 fans, al zou dat aantal ongetwijfeld hoger gelegen hebben als de Ghelamco Arena meer dan 20.000 Buffalo’s zou kunnen ontvangen.

Van de G5 hinkt vooral Genk achterop. Ondanks een capaciteit van 24.600 plaatsen, zitten er gemiddeld slechts 17.162 fans in de Cristal Arena. Voor de volledigheid geven we ook nog even mee dat het minste mensen gingen kijken naar matchen van Waasland-Beveren en Moeskroen. De Waaslanders tellen een gemiddelde van 5.226 supporters, de Henegouwers doen met 2.981 nog een stuk slechter. Dat weet Transfermarkt.

Top 10 gemiddeld aantal supporters seizoen 2015-2016

Gemiddeld aantal supporters Jupiler Pro League

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws