Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Anderlecht heeft dezelfde stijl behouden, maar Brugge is erg veranderd”

Anderlecht heeft dezelfde stijl behouden, maar Brugge is erg veranderd

Zondagnamiddag gaat Club Brugge tegen aartsrivaal Anderlecht op zoek naar 30 op 30 in eigen huis. Toch vindt Kortrijk-coach Johan Walem dat een verplaatsing naar Jan Breydel gaan angst meer inboezemt. 

Walem voetbalde van 1991 tot 1997 voor paars-wit en speelde dus meermaals tegen Club. “Dat was de verplaatsing die we het meest vreesden”, opent de trainer in Sport/Voetbalmagazine. “Ik trok veel liever naar Sclessin dan naar Olympia, omdat de jongens van Brugge steeds ongelooflijk veel energie staken in de topper. Het werd altijd een fysieke uitputtingsslag.”

Die identiteit is blauw-zwart volgens Walem kwijt. “Bij het Brugge van vandaag vind ik dat niet meer terug. Het is geen verplaatsing meer die de tegenstander bang maakt. Het publiek staat nog stevig achter de ploeg, maar het spel van Club is technischer geworden. Naar mijn gevoel te veel, ze zijn er een stuk identiteit door verloren. Anderlecht heeft al die jaren min of meer dezelfde stijl behouden, maar Brugge is erg veranderd”, besluit Walem.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws