Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zes redenen waarom Preud’homme Brugse toekomst rooskleurig inziet

Michel Preud'homme met brede glimlach

Na overwinningen tegen Oud-Heverlee Leuven en Westerlo lijkt Club Brugge voor het eerst dit seizoen klaar om een reeksje neer te zetten. De 6 op 6 geeft de Brugse aanhang alleszins moed. Maar ook Michel Preud’homme ziet in HLN zes belangrijke zaken waarop hij kan voortbouwen.

1) Slechts één (noodgedwongen) wijziging

In vergelijking met de thuiswedstrijd tegen OHL voerde Preud’homme slechts één wijziging door in zijn basiself. Enkel de geschorste De Bock werd vervangen door Bolingoli. “Gelukkig heb ik Boli speelminuten gegeven in Warschau. Daardoor was hij klaar voor de match in Westerlo”, aldus Preud’homme.

2) Eerste stap richting wegwerken ‘uitcomplex’

Na de 0-1 op Daknam, is de 0-2-overwinning in ‘t Kuipje de tweede uitmatch die dit seizoen tot een goed einde werd gebracht. Het begin van het einde van het ‘uitcomplex’? De Brugse coach ziet een algemene verklaring waarom het in de toekomst steeds vlotter zou kunnen gaan. “Ons spel begint in zijn plooi te vallen. De spelers begrijpen stilaan de looplijnen en tonen een goeie mentaliteit.”

3) Minder geblesseerden

Blauw-zwart begon het seizoen met een overvolle ziekenboeg, maar ziet die situatie beetje bij beetje verbeteren. “We recupereren steeds meer geblesseerden”, bevestigt Preud’homme. “Daardoor staan we sterker in de breedte.”

4) Opeenvolgende clean sheets

Voor de tweede keer dit seizoen slaagde Club erin om twee keer op rij de nul te houden. “Geen tegendoelpunt slikken is heel belangrijk”, benadrukt de Brugse trainer. “Je kan op verschillende manieren de nul houden. Onder meer door betonvoetbal te spelen, maar dat is bij ons niet het geval. Wij nemen veel aanvallende risico’s door spelers te laten inschuiven om er zoveel mogelijk in het strafschopgebied van de tegenstander te krijgen. Er is dus een goed evenwicht.”

5) Herboren Denswil

Is het toeval dat Club vier keer geen tegendoelpunt slikte met het duo Denswil – Duarte? “We wisten dat we Stefano nog achter de hand hadden”, verklaart Preud’homme. “Hij heeft in Westerlo een heel goeie prestatie neergezet. Als ook Engels straks terugkomt, hebben we vier centrale verdedigers van een hoog niveau.”

6) Doeltreffende Diaby

De Brugse spits krikte tegen Westerlo zijn doelpuntenaantal op tot 8 stuks. “Of ik nu gelanceerd ben?”, lacht de Franse Malinees. “Ik ben altijd gelanceerd geweest”, pareert Diaby. Ook Vossen vindt steeds beter zijn draai in het systeem van MPH, al vergat de Limburger om tegen de Kemphanen zijn kansen af te maken. “Of de bal dan wel of niet binnengaat, is een kwestie van details en vertrouwen. Die efficiëntie zal wel komen”, stelt Preud’homme gerust.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws