Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wim De Coninck: “Niet eenvoudig wat Preud’homme wil”

Michel Preud'homme zorgen

Club Brugge won afgelopen zaterdag overtuigend van Westerlo. En ondanks het feit dat de Kemphanen laatste staan, was dat toch vooral de verdienste van blauw-zwart. Dat zag ook Wim De Coninck.

“Het was de beste uitwedstrijd van het seizoen”, opent De Coninck in Sport/Voetbalmagazine. “Club gaf niks weg en was 90 minuten op niveau, met plots ook Hans Vanaken die zijn beste rendement haalde en van wie we al bijna vergeten waren wat hij allemaal kan.”

“Vanaken leek een beetje in het straatje van Koen Daerden terecht te komen, of van Laurens De Bock: een hoge transfersom, hooggespannen verwachtingen en die niet kunnen inlossen. Maar opeens zag je het, een grootse Vanaken, voor het eerst dit seizoen. En dus was de kritiek op zijn vorige prestaties terecht. Hij kon beter.”

“Ook Claudemir vond ik heel sterk, net als Denswil, die plots ‘herontdekt’ werd.” Toch wil De Coninck de sterke prestatie van Club een beetje nuanceren. “Westerlo was een vriendelijke, sportieve tegenstander. De Brugse spelers hadden in balbezit de ruimtes zomaar voor het uitkiezen. Preud’homme zei achteraf dat hij weet waar hij mee bezig is. Met de maanden april en mei dus. Ik ben benieuwd, want met een voetbalploeg pieken is niet eenvoudig.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws