Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wellicht goed nieuws voor wedstrijd tussen Club en Napoli

Wellicht goed nieuws voor wedstrijd tussen Club en Napoli

Premier Charles Michel heeft maandagavond officieel aangekondigd dat de terreurdreiging in het Brusselse Gewest nog tot volgende week maandag op niveau 4 blijft. Die beslissing heeft mogelijk ook voor Club Brugge gevolgen.

Donderdag is het Jan Breydelstadion het decor voor de Europa League-confrontatie tussen Club en Napoli. Aangezien het om een risicowedstrijd gaat, is de steun van de federale politie nodig. Die ordediensten worden door het hoogste dreigingsniveau echter in het Brusselse Gewest verwacht.

Toch gaat de wedstrijd tussen Club en Napoli wellicht door. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “Met alleen Brugse agenten kunnen we de wedstrijd niet laten doorgaan”, vertelt burgemeester Renaat Landuyt. Tenzij… Het statuut van Club – Napoli zou wijzigen in een niet-risicomatch. Dat is mogelijk wanneer de bezoekende fans geweerd worden, net zoals de fans van Anderlecht en AA Gent niet welkom zijn in Frankrijk.

Een andere mogelijkheid is dat het Jan Breydelstadion helemaal géén fans ontvangt, dus ook niet de Brugse. Al lijkt dat scenario wel heel drastisch. Club zou alleszins willen vermijden dat de wedstrijd afgelast wordt, aangezien de kalender nu al overvol zit. Dinsdag zit Club met het stadsbestuur samen om een definitief besluit te nemen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws