Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wedstrijden van de 16de speeldag gaan tot nader order door

Wedstrijden van de 16de speeldag gaan tot nader order door

De Pro League en de KBVB hebben tijdens een crisisraad beslist dat de voetbalmatchen van de 16de speeldag in de Jupiler Pro League tot nader order gewoon zullen doorgaan.

Omdat het crisiscentrum het dreigingsniveau voor het Brusselse gewest vannacht heeft opgetrokken van niveau 3 naar 4, had Binnenlandse Zaken de aanbeveling gegeven om alle wedstrijden in eerste en tweede klasse af te gelasten. Die aanbeveling legt de Pro League echter naast zich neer.

“Omdat er geen indicaties zijn heeft de Raad van Bestuur unaniem beslist om de zeven resterende matchen van deze speeldag niet af te gelasten”, klinkt het in een persbericht. “De Raad van Bestuur stelt vast dat dreigingsniveau 4 enkel voor het Brussels Hoofdstedelijke gewest geldt.”

Maximale voorzorgsmaatregelen respecteren

“We herinneren eraan dat de maximale voorzorgsmaatregelen bij de clubs gerespecteerd zullen worden en dat deze in overleg met de lokale overheden nog uitgebreid kunnen worden.”

“Indien er concreet aanwijsbare dreigingen bekend zijn, zullen de lokale overheden wel overgaan tot afgelasting van de matchen, hetgeen uiteraard hun bevoegdheid is.”

Burgemeester Landuyt: “Match gaat gewoon door”

De Pro League legt de beslissing om matchen in eerste klasse af te gelasten in de handen van de burgemeester. In Brugge is er tot nu toe geen probleem. “Voorlopig gaat de match van 18u tussen Club Brugge en Zulte Waregem gewoon door”, vertelt burgemeester Renaat Landuyt aan Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws