Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt neemt het op voor MPH

Vandenbempt neemt het op voor MPH

Michel Preud’homme haalde afgelopen zondag zijn gram door met 1-4 te gaan winnen op het veld van Mechelen. Toch blijven er veel tegenstanders van zijn gehanteerde roteerpolitiek. Peter Vandenbempt neemt het echter op voor de Brugse coach.

“Ik ga er altijd van uit dat een trainer weet waarmee hij bezig is en over veel meer informatie beschikt uit de trainingen en van alle data per spelers”, opent Vandenbempt bij Sporza. “Bovendien moet je je groep ook fysiek managen over een heel seizoen.”

“Preud’homme roteert, maar of hij gelijk heeft, weten we in onze competitie pas op het einde van het seizoen. Als Club straks hoenderfris en fit door de play-offs wandelt, dan heeft hij wel gelijk. Club was alvast de meest frisse van de drie ploegen die Europees gespeeld hebben.”

“De tegenstanders van het roteren hebben het over het ontbreken van automatismen en spelers die geen vertrouwen opdoen als ze de ene week spelen en de andere weer op de bank zitten. Ze verwijzen dan naar Barcelona, dat inderdaad niet roteert. Maar bij die andere beste ploeg van de wereld, Bayern München, doet trainer Pep Guardiola dat bijvoorbeeld wel. Daar heeft, op doelman Neuer na, al iedereen op de bank gezeten. En Guardiola is nu toch ook geen dommerik hé?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws