Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van der Elst: “Club heeft hem nodig om goed te draaien”

Van der Elst: "Club heeft hem nodig om goed te draaien"

Club Brugge ziet de ziekenboeg geleidelijk aan leeglopen en dat komt ook het voetbal ten goede. Zo won blauw-zwart afgelopen weekend nog overtuigend met 3-0 van Zulte Waregem. Dat zag ook Club-icoon Franky Van der Elst.

Hij vindt dat vooral één speler bepalend is voor het spelniveau van blauw-zwart. “Om een goed draaiend Club te krijgen, heb je een type Vormer nodig. Hij bezit een groot loopvermogen, maar beschikt ook over goede voeten. En hij heeft de gave om op het juiste moment in het strafschopgebied op te duiken.”

Daarnaast vindt Van der Elst de Nederlander beter dan zijn rechtstreekse concurrent. “Vormer zorgt voor rendement: hij infiltreert om te scoren. Anders dan bijvoorbeeld Claudemir, die zeker niet zo efficiënt is. Goed gezien van Preud’homme om van hem een box-to-box te maken en geen verdedigende middenvelder”, klinkt het in HLN Sport Plus.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws