Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Stad Brugge heeft goed nieuws voor stadion Club

Stad Brugge heeft goed nieuws voor stadion Club

Binnen 5 jaar wil Club Brugge in een nieuw stadioncomplex voetballen. “Een nieuwe voetbaltempel is nodig om groei te kunnen realiseren. Bovendien kan ik je verzekeren dat het onderhouden van een 40 jaar oud stadion heel wat geld kost”, liet voorzitter Verhaeghe eerder optekenen in de pers. De stad Brugge heeft alvast goed nieuws voor blauw-zwart.

De stad voorziet volgend jaar namelijk 2 miljoen euro voor het stadionproject. Zo legt de stad voor het eerst effectief centen opzij voor het nieuwe stadioncomplex van Club langs de Blankenbergse Steenweg en de omvorming van Jan Breydel tot stadsstadion.

De financiële inbreng zal gebruikt worden voor een onderzoek naar de toekomstige inrichting van het Jan Breydelstadion enerzijds en de verwerving van gronden voor Club Brugge anderzijds.

“Het bedrag dat we voorbehouden voor het stadionproject is vooral symbolisch belangrijk”, vertelt burgemeester Renaat Landuyt. “Het bewijst dat we van onze kant klaar zijn om het dossier helemaal op de rails te zetten. Nu zal het van Vlaanderen en van de twee voetbalverenigingen afhangen of de nieuwe stadions er effectief komen”, besluit hij in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws