Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Sonck heeft nieuwe positie voor Vanaken in gedachten

Sonck heeft nieuwe positie voor Vanaken in gedachten

Hans Vanaken kon nog altijd niet overtuigen bij Club Brugge en moest afgelopen weekend toekijken hoe Victor Vazquez blauw-zwart naar een 3-0-zege dirigeerde tegen Zulte Waregem. Volgens Wesley Sonck moet Michel Preud’homme de 23-jarige Limburger eens op een andere positie uitproberen.

“Als Vazquez speelt, trekt hij het spel helemaal naar zich toe”, opent Sonck in HBVL. “Vanaken kon dat bij Lokeren ook. Maar in Brugge slaagt hij daar nog niet in. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is, Hans moet krediet krijgen.”

De 37-jarige ex-spits van Club is van mening dat blauw-zwart Vanaken eens op een andere positie moet posteren. “Als ik Hans zie voetballen, vraag ik me af of hij niet beter tot zijn recht zou komen op een iets lagere positie dan de nummer 10? Dan komt hij meer aan de bal en kan hij het spel zelf oriënteren. Probleem is wel dat je hem dan één van zijn kwaliteiten ontneemt: infiltreren en voor doel verschijnen.”

“Als die spelers in ons land terechtkomen, roepen ze gegarandeerd op hun moeder”

Sonck liet ook zijn licht schijnen over Ruud Vormer. Bij Feyenoord kon hij nooit doorbreken, maar bij Club is de Nederlander enorm belangrijk. “Of onze competitie minderwaardig is? Ik heb daar een andere mening over”, pareert Sonck. “In Nederland laten ze voetballen. Je ziet er veel combinaties.”

“Maar als die spelers in ons land terechtkomen, roepen ze gegarandeerd op hun moeder. In België wordt fysiek voetbal gespeeld. Dat soort voetbal past bij Vormer. Hij kan incasseren en deelt zelf uit. Hij was even buiten strijd en dat zag je meteen bij Club. Nu hij terug is, bewijst hij zijn waarde.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws