Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Dat is te wijten aan zijn enthousiasme”

Preud'homme Dat is te wijten aan zijn enthousiasme

Club Brugge heeft door de 1-4-overwinning op het veld van Mechelen 15 op 15 gepakt en heeft met 35 doelpunten de beste aanval in de Jupiler Pro League. Michel Preud’homme was dan ook een tevreden trainer na afloop. 

“Ik vond onze eerste helft, op het tegendoelpunt na, zeker niet slecht”, opent Preud’homme zijn analyse. “Het was wel allemaal wat te statisch vooraan. Er werd te weinig bewogen. In de tweede helft was dat veel beter. Toen was er én beweging én hebben we gescoord.”

Preud’homme haalde rond het uur Leandro Pereira naar de kant en gaf Jelle Vossen nog een half uur de tijd om het tij te keren. Een wijze beslissing, zo bleek. “Wij weten dat we kwaliteit op de bank hebben. Dat is een beetje ons idee voor dit seizoen. We kunnen veel ploegen pijn doen door onze frisse bankspelers in te brengen.”

“Met de grote hoeveelheid wedstrijden die wij hebben, is het niet mogelijk om altijd met dezelfde spelers te spelen”, gaat Preud’homme verder voor de camera’s van de rechtenhouders. Tot slot kwam de Brugse coach ook nog even terug op de prestaties van Diaby, Pereira, Vanaken en Denswil.

“Het is fijn voor Hans dat hij zijn doelpuntje kon meepikken. Abdou en Leandro hadden vandaag ook kunnen scoren, maar het zat niet mee voor hun. We moeten Leandro nog wat tijd geven, maar we zien op training zijn kwaliteiten. Een goal zou hem deugd doen. Het is jammer dat Stefano in het slot nog tegen een rode kaart aanloopt, maar ik vind hem de laatste weken erg sterk spelen. Die uitsluiting is simpelweg te wijten aan zijn enthousiasme.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws