Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Pereira: “Belgische competitie minder sterk dan Braziliaanse”

Pereira Belgische competitie minder sterk dan Braziliaanse

Leandro Pereira maakte afgelopen zomer de overstap van Palmeiras naar Club Brugge. De 24-jarige spits kon tot dusver nog niet scoren voor blauw-zwart, maar verwacht dat daar snel verandering in komt.

“Op een dag keer ik terug naar Palmeiras”, vertelt de Brugse aanvaller aan Braziliaanse bronnen. Pereira steekt dus niet onder stoelen of banken dat hij de Braziliaanse club niet verliet zoals hij dat wilde. “Ik scoorde veel en was goed bezig. Maar plots moest ik vertrekken en eigenlijk begrijp ik nog altijd niet waarom. Het ging allemaal heel snel.”

“Of ik spijt heb van mijn transfer naar Brugge? Neen, ik heb in eerdere interviews inderdaad aangegeven dat ik Palmeiras niet wilde verlaten, maar nu focus ik mij op Club Brugge. Mijn grootste doel op dit moment is om geselecteerd te worden voor Brazilië.” Dan zal Pereira wellicht wel eerst de weg naar doel moeten vinden. “Tot nu toe is het mij nog niet gelukt om te scoren, maar van zodra ik één doelpunt maak, ben ik er zeker van dat de rest vanzelf gaat.”

Tot slot vergelijkt Pereira het Belgische voetbal met dat in Brazilië. “De cultuur is helemaal anders. Er is geen basiself. De coach verandert de ploeg heel veel. Op die manier krijgt wel iedereen speelkansen. België is een heel georganiseerd land, niet alleen in het voetbal. De competitie is wel minder sterk dan in Brazilië. Ook de fans zijn anders. Ze hebben bijvoorbeeld niet de warmte van de Palmeiras-supporters. Het publiek is hier meer geschoold, vredig en rustig.”

Bij Palmeiras (op een teleurstellende 10de plaats) missen ze Pereira nog elke dag

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws