Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Meunier in de basis, want vervanger woog een paar kilo te licht”

"Meunier in de basis, want vervanger woog een paar kilo te licht"

Dinsdagavond om 20.45u is het Koning Boudewijnstadion het decor voor het prestigieuze oefenduel tussen de Rode Duivels en Spanje. Wellicht verschijnt Thomas Meunier aan de aftrap.

Hoewel er tegen Italië met 3-1 gewonnen werd, kon Marc Wilmots niet tevreden zijn over de prestatie van Luis Pedro Cavanda. Nochtans had de bondscoach de Trabzonspor-rechtsachter vooraf geprezen: “Cavanda brengt defensieve zekerheid en is heel gedisciplineerd”, klonk het. Daarom kreeg hij tegen de Italianen de voorkeur op Meunier.

Maar volgens HLN was de prestatie van Cavanda er één om snel te vergeten. “De 24-jarige rechtsback deed er alles aan om de woorden van zijn coach te ontkrachten. Hij verdedigde slordig uit, liet zich kinderlijk wegzetten in duels, schatte botsende ballen verkeerd in en verloor meer dan één keer z’n man uit het oog. Cavanda weegt nog een paar kilo te licht om tussen deze Duivels zijn plaats af te dwingen”, aldus de harde analyse van de krant.

La Dernière Heure gaat er dan ook vanuit dat Meunier dinsdagavond aan de aftrap verschijnt. Daarnaast zouden ook Simon Mignolet, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld, Moussa Dembélé, Radja Nainggolan, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Kevin Mirallas en Christian Benteke op speelminuten mogen rekenen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws