Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Maesschalck over blessure Engels: “Dat is zeer uitzonderlijk”

Bjorn Engels (Club Brugge - Leicester City)

Belgisch kinesist Lieven Maesschalck was tot eind oktober 2014 werkzaam bij de Rode Duivels. Hij behandelde al heel wat topsporters uit diverse sporttakken: Marc Wilmots, Johan Museeuw, Justine Henin, Mpenza,… De fysiotherapeut laat ook zijn licht schijnen op de blessure van Bjorn Engels.

Op 5 oktober 2014 kwam Engels voor het laatst in actie met Club Brugge. Daarna volgde een vervloekte knieblessure en moest de centrale verdediger de ene na de andere specialist opzoeken. “Het is een delicate blessure”, vertelt Maesschalck, die gespecialiseerd is in complexe revalidaties.

“Botoedeem of een vochtophoping ter hoogte van de mediale band van de knie kan verscheidene oorzaken hebben. Het kan een gevolg zijn van overbelasting, een kneuzing, een val, een stoot, een eerdere blessure, of een operatie aan bijvoorbeeld de meniscus.”

“Valt het te voorspellen? Neen. Geneest het langzaam? Ja. In dit geval wel uitzonderlijk langzaam, maar ik heb nog gevallen gekend waarbij het herstel weken tot maanden duurde. Zes tot twaalf weken komt vaak voor, iets meer dan een jaar is zeer uitzonderlijk. Veel hangt af van de conditie van het kraakbeen en van de spiermassa errond. Die moet je weer opbouwen, heel traag. Eerst in het zand, daarna op het veld”, besluit Maesschalck in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws