Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Maes, Denier en De Condé over Vossen: “Zo kunnen we Jelle lamleggen”

Peter Maes (Club Brugge - Genk)

Zondagavond is het Jan Breydelstadion het decor voor de clash tussen Club Brugge en KRC Genk. Vooral Jelle Vossen zal met argusogen gevolgd worden. Hij speelt voor het eerst in Brugse loondienst tegen de Limburgers.

“Moet het echt over die transfer naar Brugge gaan? Dat ligt zo gevoelig”, aldus de voorzitter en algemeen directeur van Genk. Zij wilden liefst van al helemaal niets kwijt over Vossen. Peter Maes (trainer), Pierre Denier (assistent-coach) en Dimitri De Condé (technisch directeur) deden wél hun verhaal in HLN.

Maes: “Geen energie meer in hem steken”

“Ik heb in het begin van het seizoen veel gepraat met Jelle in de hoop hem te overhalen om in Genk te blijven. Dat is niet gelukt en eens iemand zijn keuze heeft gemaakt, wil ik er ook geen energie meer insteken. Hoe ik zijn prestatie tot nu toe evalueer? Geen commentaar.”

Denier: “Zó kunnen we Jelle lamleggen”

“Jelle kende een moeilijke start bij Club, maar de laatste twee wedstrijden zie ik opnieuw de echte Jelle. Hij is aanwezig, creëert kansen, maar kan ze voorlopig niet afwerken. Dat is een kwestie van tijd. Hij scoort er dit seizoen vijftien voor Club, daar twijfel ik niet aan. Als we hem uit de match willen houden, zullen we vooral de toevoer moeten afsnijden. Meunier en De Bock, die moeten we neutraliseren. Zó kunnen we Jelle lamleggen.”

De Condé: “Dat is niet bevorderlijk voor een speler als Jelle”

“Wij moeten Vossen niet vrezen, maar we moeten wel respect hebben voor zijn kwaliteiten. Op dit moment is hij zich nog aan het ontwikkelen bij Club Brugge, maar ‘bank op, bank af’ is niet bevorderlijk voor een speler als Jelle. Als je hem haalt, moet je ook je systeem op hem afstemmen, vind ik. Dat wil zeggen dat je altijd met twee spitsen moet spelen. Hij functioneert het best met een bliksemafleider rond hem. Bij ons werd een systeem in functie van Vossen gespeeld, bij Brugge niet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws