Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leekens: “Ik deed dat enkel voor Club Brugge”

Georges Leekens (trainer)

Georges Leekens voetbalde van 1972 tot 1981 voor Club Brugge. De messcherpe tackles van de centrale verdediger groeiden uit tot zijn handelsmerk en leverden hem de bijnaam ‘Mac the Knife’ op. Als trainer bleef hij daarentegen nooit langer dan drie jaar bij één club en hield hij het vaak zelfs al na één seizoen voor bekeken.

Je herinnert je vast nog wel zijn laatste periode bij Club Brugge. Leekens beschouwde zijn werk bij de Rode Duivels “voor 90% klaar” en verkaste in 2012 naar blauw-zwart.

Niet veel later, op 4 november 2012, werden Leekens en zijn assistent Rudi Verkempinck met onmiddellijke ingang ontslagen wegens tegenvallende resultaten. De huidige trainer van Lokeren kreeg daardoor een opzegvergoeding die de volledige tijdsduur van zijn contract dekte. Het ging naar verluidt om zo’n 2,5 tot zelfs 3 miljoen euro.

In Sport/Voetbalmagazine komt Leekens nog eens terug op zijn tweede ambtstermijn bij Club. “Schalke 04 betekent voor Marc Wilmots wat Club Brugge voor mij is. Voor geen enkele andere club had ik destijds de nationale ploeg in de steek gelaten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws