Landuyt: “Explosieve en persoonlijke bedreigingen van Club-fans”

Landuyt: "Explosieve en persoonlijke bedreigingen van Club-fans"

Renaat Landuyt zal wellicht al lang spijt hebben van zijn beslissing om Club Brugge – Napoli achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. De burgemeester geeft immers aan dat hij bedreigingen gekregen heeft van Club-supporters. Landuyt reageert aangedaan, maar wil geen klacht indienen.

“Ik heb al dagen geen oog meer dichtgedaan”, opent Landuyt in HLN. “Als supporter (van Club Brugge, nvdr) snap ik de ontgoocheling van de fans, maar zij moeten begrijpen dat ik mijn voetballiefde aan de kant moest schuiven voor de veiligheid. Erger zijn de bedreigingen die ik de voorbije dagen via mail en sociale media heb ontvangen. Die waren bij momenten erg explosief en persoonlijk.”

Landuyt: “Emoties van het moment”

Toch wil de burgervader geen klacht indienen. “Ik ben van plan om dit te klasseren”, zegt hij. “Wellicht waren het de emoties van het moment. Ik pleit ervoor om de gemoederen nu te bedaren. De supporters moeten begrijpen dat ik deze moeilijke beslissing heb genomen in mijn functie als burgemeester. De wedstrijd tegen Napoli stond gecatalogeerd als een risicomatch, waarbij voldoende politie moet aanwezig zijn om de veiligheid te garanderen en conflicten te vermijden.”

Landuyt: “Vergelijking van Club-fans gaat niet op”

De burgemeester vindt dat de vergelijking van Club-fans tussen de kerstmarkt en het ijssculpturenfestival, dat wel plaatsvond, niet opgaat. “Dat is iets helemaal anders. Het ijssculpturenfestival staat niet gecatalogeerd als risico volgens Binnenlandse Zaken.”

De Club-fans vinden het onlogisch dat de kerstmarkt wel gewoon kon plaatsvinden

Blue Army: “Uitblijven van een goede uitleg”

Bij Blue Army keuren ze de bedreigingen af, maar hebben ze wel begrip voor de frustratie van de blauw-zwarte aanhang. “Bedreigingen zijn nooit goed”, vertelt voorzitter Geert De Cang in HLN. “Maar alles is het gevolg van het uitblijven van een goede uitleg door de burgemeester en politie.”

“Door de beslissing om de poorten te sluiten, zijn ook zelf problemen gecreëerd buiten het stadion.” Bij Club Brugge komen ze liever niet meer terug op de problemen van afgelopen donderdag. “Wij gaan over tot de orde van de dag en richten ons op de match tegen KV Mechelen”, klinkt het vastberaden.

Laatste Nieuws

‘Belgische topper van KV Mechelen in het vizier bij Club Brugge’

Er is heel wat interesse van zowel clubs uit binnen- als buitenland voor een talent van KV Mechelen. Aster...

Eduard Sobol blijft tot 2021!

Er viel deze zaterdagnamiddag goed nieuws te bespeuren in het Jan Breydelstadion: Eduard Sobol zal ook volgend seizoen de blauw-zwarte kleuren blijven...

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

‘Belgische topper van KV Mechelen in het vizier bij Club Brugge’

Er is heel wat interesse van zowel clubs uit binnen- als buitenland voor een talent van KV Mechelen. Aster...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

“Fake nieuws over nieuwe stadion van Club Brugge”

Er wordt volgens Club Brugge fake nieuws verspreid over het nieuwe stadion van blauwzwart. Dat zou gebeuren via de...

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...