Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik droom ervan om kampioen te worden met Club”

Abdoulay Diaby interview

Velen verwachten het niet, maar Club Brugge behoort op dit moment tot het vlotst scorende Jupiler Pro League-trio. Club, KV Oostende en Zulte-Waregem vonden elk al 27 keer de weg naar doel.

Zaterdagavond mikte blauw-zwart maar liefst 11 keer in het doelkader, wat hen de titel van de meeste gekadreerde doelpogingen van de voorbije speeldag opleverde. Een goed keepende Van Langendonck voorkwam echter een doelpuntenfestijn en de bijhorende afgang voor Westerlo.

Wie wel opnieuw tot scoren kwam, was Abdoulay Diaby. De Franse Malinees wordt door Michel Preud’homme ‘de meest efficiënte spits van het moment’ genoemd. Ook in ‘t Kuipje vond hij, zij het op een speciale manier, de weg naar doel. “Een goal is een goal”, lacht Diaby in Het Nieuwsblad. “Je moet altijd goed geplaatst zijn als spits. Ik ben blij dat het na een mindere periode opnieuw vlot gaat voor mij.”

De ex-spits van Lille zit momenteel aan 8 treffers, eentje minder dan Oostendenaar Gohi Bi Cyriac. “En dan heb ik de laatste weken niet eens zo heel veel gespeeld in de competitie.” Toch ligt Diaby naar eigen zeggen niet wakker van de Gouden Stier. “Neen, van topschutter worden droom ik niet. Van kampioen te worden met Club daarentegen des te meer.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws