Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Er zijn twee scenario’s voor Club Brugge”

Brugse Beer met vingertje

Nu de heenronde van de Jupiler Pro League erop zit, is het tijd voor de eerste conclusies en voorspellingen. Bij HLN Sport Plus werd de glazen bol bovengehaald om zo de kampioenenkansen van blauw-zwart te wikken en te wegen.

Club Brugge eindigde de heenronde op een vierde plaats, met uiteindelijk slechts 3 punten minder dan herfstkampioen KV Oostende. Een te verwaarlozen achterstand, zeker als je weet dat die punten straks nog gehalveerd worden. Maar wat daarna?

Scenario 1: Club Brugge wordt kampioen

“Club Brugge wordt kampioen, want op het moment dat de play-offs eraan komen is de ziekenboeg compleet leeggelopen, zijn de nieuwkomers volledig op elkaar ingespeeld, verkeert iedereen fysiek en mentaal in topvorm en maakt Jelle Vossen zijn reputatie als topschutter helemaal waar.”

“Michel Preud’homme kiest bovendien voor een vaste ploeg die hij enkel wijzigt als het écht nodig is door schorsingen of kleine blessures. Daardoor staat er een basiself waar de automatismen van afspatten. Engels en Refaelov bieden de meerwaarde die gemist werd en Vanaken speelt eindelijk als de Vanaken van bij Lokeren. De steun van het thuispubliek doen het Jan Breydelstadion vuur spuwen en het verlangen naar een eerste titel in ondertussen al elf jaar doet de rest.”

Scenario 2: Club Brugge wordt géén kampioen

“Club Brugge wordt geen kampioen, want nadat blauw-zwart Europees uitgeschakeld wordt en iedereen opnieuw topfit is, zorgt de brede kern voor problemen in de kleedkamer. Niet iedereen komt aan spelen toe en heel wat spelers lopen daardoor ongelukkig rond. Ondanks het feit dat Michel Preud’homme stopt met zijn rotatiesysteem kan de basiself het niveau toch niet opkrikken.”

“Vanaken blijft aanmodderen en Vossen kan maar niet renderen zonder tweespitsensysteem. Het uitcomplex blijft voor slechte resultaten op verplaatsing zorgen. Bovendien laat het Jan Breydelstadion steeds meer zijn afkeer blijken over het matige spel door middel van fluitconcerten en tast dat op zijn beurt weer het vertrouwen van de spelers aan. De moordende druk om de titel te moeten halen doet de rest.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws