Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Denswil: “Dat lukt niet bij iedereen”

Stefano Denswil (Club Brugge - Genk) (2)

Stefano Denswil lijkt na tien maanden zoeken en wat blessureleed eindelijk zijn draai gevonden te hebben bij blauw-zwart. De ex-Ajacied verklaart hoe dat komt.

Door een knieblessure zag Denswil zijn seizoen pas beginnen in Warschau, waar hij goed voor de dag kwam. Ook tegen OHL en in ‘t Kuipje toonde de Surinaamse verdediger voor welke kwaliteiten Club hem destijds naar Jan Breydel haalde: kopbalsterk, een goeie balbehandeling, een perfecte tackle en een degelijke inspeelpass.

Maar het was niet eenvoudig voor Denswil, die in januari door de pers al onder de noemer ‘miskoop’ gecatalogeerd werd. “Het was een moeilijke periode”, geeft de centrale verdediger toe. “Je probeert snel je vorm te vinden, maar dat lukt niet bij iedereen. Nochtans had ik geen aanpassing nodig, want ik weet wat ik kan. Alleen kwam het er toen niet uit. Die periode heeft me uiteindelijk sterker gemaakt.”

“Tijdens mijn blessure ben ik gaan nadenken. Soms kan je beter analyseren op de tribune dan wanneer je op het veld staat. Nu voel ik me goed in mijn vel en dat zie je terug in mijn spel.” Voor concurrentie heeft de Nederlander alvast geen schrik. “Bij Ajax waren er zes spelers voor twee plaatsen. Dat Bjorn Engels straks terugkomt, vind ik alleen maar top. Iedereen zal blij zijn als hij fit is”, besluit hij in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws