Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Mos: “Preud’homme heeft een probleem”

De Mos Preud'homme heeft een probleem

Michel Preud’homme haalde zondagnamiddag zijn gram door met 1-4 te gaan winnen op het veld van KV Mechelen. Toch zijn Aad de Mos en Johan Boskamp het niet helemaal eens met de visie van de Brugse coach.

“Wij denken hier in België dat we het wiel hebben uitgevonden met dat roteren, maar daar geloof ik niet in”, opent De Mos in Stadion. “Preud’homme houdt zijn spelers wel fit, maar creëert geen automatismen. Dat is het probleem waar hij mee zit. Zonder een typeploeg heb je volgens mij niet de vaste patronen om een titel te behalen. Je moet op een manier spelen waardoor je voornaamste spelers op hun beste positie uitgespeeld worden. Vanaken moet zich niet aanpassen aan de looplijnen van Club, nee, Club Brugge moet zich aanpassen aan Vanaken.”

Daarnaast begrijpt De Mos niet dat de Brugse spelers het niet aan zouden kunnen om twee wedstrijden per week af te werken. “Gent, Atlético Madrid en andere grote Europese ploegen spelen toch ook áltijd met dezelfde ploeg. Je komt niet tot een vaste ploeg als je nu volgende week tegen Vossen of Vanaken zegt dat ze weer op de bank moeten gaan zitten. Bovendien is het niet prettig om je vriendin of vrouw te bellen met het nieuws dat je weer op de bank zit.”

Johan Boskamp is het daarmee eens. “Ik deel de mening van Aad. Je moet weten dat Hans bij Lokeren zeker was van zijn speelminuten. Nu niet. Dat gaat toch aan hem knagen, al moet ik toegeven dat ik een Vanaken-mannetje ben. Maar oké, als je als trainer wint, heb je altijd gelijk. Wij kunnen nu zoveel gaan lopen zeiken als we willen, Preud’homme heeft wel gewonnen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws