Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-jonkies opnieuw cruciaal in WK-sprookje Jonge Duivels

Jens Teunckens (Club Brugge - Anderlecht)

Het houdt maar niet op voor de jonge Rode Duivels op het WK in Chili. Onze nationale U17 wonnen de kwartfinale met het kleinste verschil van Costa Rica, waarbij een cruciale rol was weggelegd voor een Club-speler.

Tegen Costa Rica stonden er twee Club-spelers in de basis: Jens Teunckens (doelman) en Terry Osei-Berkoe (aanvaller). Dennis Van Vaerenbergh (aanvaller) bleef 90 minuten op de bank. De vierde jongeling van blauw-zwart, Laurent Lemoine (verdediger), was geschorst.

Dante Rigo (PSV) zorgde na een halfuur voetballen met een prachtige vrijschop voor de verdiende 1-0. Dat openingsdoelpunt in het voordeel van de Belgen stond ook na 90 minuten nog op het scorebord. En daar mag vooral Jens Teunckens voor bedankt worden. Hij hield zijn ploeg meermaals recht met enkele knappe saves. Voor sportverslaggever Vannieuwkerke het signaal om Preud’homme een wijze raad mee te geven.

Ook Osei-Berkoe speelde een verdienstelijke wedstrijd. Na 87 minuten werd hij door trainer Bob Browaeys naar de kant gehaald om de boel achteraan dicht te timmeren. Donderdag wacht Mali in de halve finale. In de groepsfase namen de Jonge Duivels het al op tegen de Afrikanen. De brilscore bleef toen op het bord, ondanks een karrenvracht aan kansen voor Mali.

Bekijk België – Costa Rica (U17)

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws