Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Claudemir: “Met alle respect, maar dat is soms wel moeilijk”

Claudemir (Club Brugge - KV Mechelen)

Na een moeilijk eerste halfjaar is Claudemir bezig aan een goeie periode. De Braziliaanse middenvelder vertelt in Sport/Voetbalmagazine hoe dat komt. 

Afgelopen zaterdag tekende Claudemir voor zijn tweede doelpunt van het seizoen. “Voor een box-to-box scoor ik niet zo vaak. Ik heb dat nooit echt als mijn rol gezien. Mijn eerste functie is strijden op het middenveld en dan de bal geven aan de spelmaker, zodat zij zich minder van het verdedigende moeten aantrekken.”

“Ik ben dus anders dan Ruud Vormer, iemand die minder blijft. Dat is zijn spel, hij doet dat goed. Ik ben ook anders dan Timmy Simons. Tot ik bij Club kwam, had ik nog nooit op de 6 gespeeld. Maar de trainers en Timmy coachte me goed.”

Stilaan lijkt de Braziliaan zijn draai dus gevonden te hebben bij blauw-zwart. “Het gaat inderdaad beter. Ik kan veel meer dan wat ik al heb laten zien. Soms – en dit zeg ik met alle respect voor de trainer en andere spelers – is het wel moeilijk als je niet alle wedstrijden speelt. Eén keer wel, dan twee keer weer niet. Rotatie… Een speler put daar niet altijd vertrouwen uit. Ik respecteer de politiek van de club, van de trainer, maar het is niet eenvoudig om ermee om te gaan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws