Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

BZF exclusief: “Club-supporters worden onterecht in negatief daglicht geplaatst”

BZF exclusief Club-supporters worden onterecht in negatief daglicht geplaatst

De opmerkelijke beslissing van burgemeester Landuyt om Club – Napoli achter gesloten deuren te laten plaatsvinden, heeft al heel wat teweeg gebracht. Zo protesteerden een 200-tal Club-fans bij aanvang van de wedstrijd aan het stadion. Een steward contacteerde BlauwZwartFans en vroeg ons om de échte versie van de naar eigen zeggen uit de context getrokken omstandigheden in kaart te brengen. 

“Ik was donderdag de hele avond ter plaatse aan het Jan Breydelstadion. Eerst arriveerden er tientallen fans op de parking, maar daar waren geen problemen. Zij zongen Club enkel toe. Net voor de wedstrijd kwamen er dan plots fans vanuit een nabijgelegen café”, doet J.F., die donderdagavond werd ingezet als steward, zijn verhaal.

Club-supporters verzamelen in Jan Breydel

“Ja, zij hadden bengaals vuur bij. Ja, er weerklonken anti-Landuyt gezangen. En ja, er werd even geprobeerd om het stadion binnen te geraken. Toen we echter vertelden dat hun signaal duidelijk was en wij hun frustratie begrepen, zijn ze daar onmiddellijk mee gestopt”, gaat hij verder.

“Ik begrijp dan ook niet waarom bepaalde grote media elke kans aangrijpen om de Club-supporter in een negatief daglicht te plaatsen. Ik kan natuurlijk enkel over deze gebeurtenis spreken, maar de beschuldigingen aan het adres van de blauw-zwarte aanhang zijn onterecht.”

Zo doet de steward zijn verklaring over het incident met Mannaert. “Ik en andere stewards kunnen jullie verzekeren dat er op geen enkel moment een slag is uitgedeeld. Dat Mannaert geslagen werd door een Club-supporter is de reinste onzin. Bepaalde mensen vertelden me dat het bestuur voor de match serieus was doorgezakt in restaurant Den Gouden Harynck, maar dat heb ik zelf niet gezien. Wat ik wel zag, is dat de Brugse CEO de fans tot kalmte kwam aanmanen bij gebrek aan politie.”

“Mannaert bezeerde zijn pols toen hij struikelde tijdens een opstootje, net als een andere steward die niet overeind kon blijven. Akkoord, in een rustig klimaat gebeurt zoiets wellicht niet. Maar vechtpartijen hebben op geen enkel moment plaatsgevonden. Voor de rest was het allemaal relatief ‘vredig’ en zijn er zelfs enkele Club-spelers de fans komen begroeten.” Dat bevestigen onderstaande foto’s alleszins.

Club-supporters zijn teleurgesteld dat ze Club Brugge - Napoli niet kunnen bijwonen

“Ik hoop dan ook dat dit misverstand snel de wereld uit geholpen kan worden, want de doorsnee Club-fan is hier de dupe van. Ik ben zelf geen supporter van Club Brugge en heb er ook geen baat bij om dit te zeggen, maar het lijkt erop dat velen het niet kunnen verdragen dat de Club-fans als beste supporters van België aanzien worden. Maar dat is mijn mening.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws