Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bondsparket heeft goed nieuws voor Club

Het Astridpark was onlangs het decor voor een potige wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge. De Reviewcommissie bekeek maar liefst negen betwistbare fases en had slecht nieuws voor twee spelers.

Zo werd er beslist om zowel Felipe Gedoz als Olivier Deschacht te vervolgen. De Anderlecht-verdediger maakte een slaande beweging in het gezicht van Victor Vazquez en de Club-middenvelder ging iets te stevig door op Steven Defour. Maar het duo krijgt geen straf van de Geschillencommissie, aangezien scheidsrechter Delferière “zich niet manifest vergist heeft”.

“Uit de tv-beelden blijkt dat Gedoz zijn tackle fel inzet, maar tijdig zijn voet terugtrekt om contact met de tegenspeler te vermijden. De commissie is van oordeel dat de fout niet van die aard is dat ze overduidelijk gesanctioneerd moet worden met een rode kaart.”

“In het geval van Deschacht heeft Delferière een fout gefloten en de fase als dusdanig beoordeeld. Uit de tv-beelden blijkt dat Deschacht zeker geen rode kaart verdiende. De scheidsrechter had het dus bij het rechte eind”, aldus de visie van de Geschillencommissie.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws