Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

VIDEO: Perisic schiet Kroatië naar het EK

VIDEO Perisic schiet Kroatië naar het EK

Doet Ivan Perisic nog een belletje rinkelen? De 26-jarige flankaanvaller maakte van 2009 tot 2011 het mooie weer bij Club. Hij scoorde maar liefst 31 keer in 70 matchen in Brugse loondienst. En ook voor zijn nationale elftal bleek Perisic dinsdagavond van goudwaarde.

Kroatië stond voor een moeilijke opgave tijdens het laatste kwalificatieduel op weg naar het EK in Frankrijk. Perisic & co moesten zelf gaan winnen in Malta en hopen dat Italië de punten thuishield tegen Noorwegen.

Het zag er lang naar uit dat een Noorse voorsprong bij de Italianen roet in het eten zou gooien voor de Kroaten, maar uiteindelijk zorgden Florenzi en Pellè voor 2-1-winst.

Kroatië had weinig overschot tegen dwergstaat Malta, maar won dankzij een doelpunt van ex-Bruggeling Perisic. Zo plaatsen groepsleider Italië en Kroatië zich rechtstreeks voor het EK. Noorwegen is als derde veroordeeld tot de play-offs.

Bekijk hoe Perisic de Kroaten naar het EK schiet

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws