Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verheyen: “Ik begrijp Preud’homme, maar…”

Gert Verheyen (analist)

Michel Preud’homme verraste tegen FC Midtjylland door zonder man in vorm Jelle Vossen, Timmy Simons en Thomas Meunier te starten. Hun vervangers waren Abdoulay Diaby, Claudemir en Davy De fauw. Gert Verheyen weet waarom de Brugse coach voor deze aanpak koos.

“Het is niet zo dat Club geen belang hecht aan de Europa League”, vertelt Verheyen bij 2BE. “Vorig jaar pakte het rotatiesysteem goed uit, maar dat is nu niet het geval.”

“Ik begrijp Preud’homme dus wel. Onze Belgische competitie is totaal veranderd. Je wil gewoon fris zijn aan de play-offs, want daar wordt alles beslist. Daar werk je een heel jaar naar toe. Maar de vraag is natuurlijk of je niet te veel kwaliteit verliest als je andere spelers zet.”

“De fauw en Claudemir zijn bijvoorbeeld minder dan Meunier en Simons. Als je veel wint met een rotatiesysteem is het allemaal goed, maar als je nog zoekende bent is het niet evident.” Moet Preud’homme volgens jou blijven roteren?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws