Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Club blijft titelkandidaat, op één voorwaarde”

Peter Vandenbempt (analist) (3)

Na de 3-1-nederlaag in het Astridpark is Club Brugge aan zijn slechtste competitiestart in 34 jaar bezig. Dat zag ook Peter Vandenbempt, al blijft de analist in de titelkansen van blauw-zwart geloven.

“Club Brugge ging al voor de vijfde keer onderuit in twaalf speeldagen. Het heeft al veel te veel verloren dit seizoen. Dat is niet normaal. Niet nationaal, niet internationaal”, opent Vandenbempt bij Sporza. “Toch blijft Club voor mij een titelkandidaat, maar wel op voorwaarde dat bepaalde spelers fit zijn, in vorm en bij de les. Dat is dit seizoen al veel te vaak een probleem geweest.”

“Je moet de beste Vanaken, Vazquez, Gedoz, Izquierdo en Refaelov hebben. Dat zijn jongens die het verschil maken. Daarnaast is Vormer onmisbaar op het middenveld. Diepe spits Pereira moet wel doen wat Okaka doet bij Anderlecht of Depoitre bij AA Gent. Maar vooral achteraan moeten ze wakker worden. Meunier, toch een Rode Duivel, was gisteren defensief en offensief zwak. Mechele en Duarte maken al het hele seizoen fouten en dan krijg je een abnormale karrenvracht aan tegendoelpunten.”

“Als ik dan gisteren na afloop de spelers nog vergoelijkend en positief hoor praten, dan denk ik dat ze allemaal wel wat strenger mogen zijn voor zichzelf. Ik had niet de indruk dat de spelers begrepen dat op belangrijke onderdelen van het voetbal – die Preud’homme aangaf – het verschil met Anderlecht toch vrij groot was”, besluit Vandenbempt.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws