Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Sonck: “Bolingoli is geen linksback, maar dat leer je bij de jeugd”

Boli Bolingoli (Club Brugge - Gent)

Club Brugge is er niet in geslaagd om aan te knopen met een Europese overwinning. Na een uitstekende eerste helft, zakte blauw-zwart helemaal weg na de pauze. Bij het tegendoelpunt van Kucharczyk ging onder meer Boli Bolingoli in de fout. Dat zag ook analist Wesley Sonck.

“Bolingoli staat helemaal verkeerd opgesteld bij dat tegendoelpunt”, vertelt Sonck bij Sporza. “Ik weet dat het geen linksback is, maar je leert bij de jeugd dat je daar de binnenkant moet afdekken. Dat weet iedereen, want dat is de basis.”

“Je ziet ook aan zijn reactie dat hij die fase verkeerd beoordeelde. Dat zijn cruciale fases in een wedstrijd.” Nochtans speelde Bolingoli een erg sterke eerste helft. Na de rust verliep het heel wat moeizamer voor hem en zijn ploegmaats.

Preud’homme greep in en haalde hem na 70 minuten naar de kant voor Laurens De Bock. Eerder had ook Club-icoon Gert Verheyen al kritiek geuit op Bolingoli (onderaan artikel).

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws