Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Simons: “Ik verdiende minder dan in tweede klasse”

Timmy Simons interview

Timmy Simons wordt in december 39 jaar, maar aan stoppen denkt de Brugse middenvelder nog altijd niet. Onze kapitein schetst hoe de voetbalwereld door de jaren heen geëvolueerd is.

Je zou kunnen stellen dat Simons te vroeg geboren is als je ziet welke lonen er nu uitgekeerd worden aan jonge gasten. “Ik heb daar geen moeite mee. Ze verdienen het loon dat ze krijgen. Met mijn eerste contract in eerste klasse, bij Lommel, verdiende ik minder dan wat ik kreeg toen ik in tweede voetbalde en werkte. Ik heb toen geïnvesteerd in mezelf”, vertelt Simons in Fan!.

“Ik denk niet dat mensen daar nog voor zouden spelen, of zelfs voor zouden gaan werken. Mijn pa zei: laat ons dat twee jaar proberen. Als het niet lukt, dan ga je weer werken. Ik verdiende op mijn achttiende 750 euro per maand en ik werkte keihard in de horeca. Makkelijk was dat niet.”

Daarnaast veranderde ook alles rond het voetbal drastisch. “Vijftien jaar geleden was er geen sprake van een perschef, laat staan van een communicatiedienst. De interviews gebeurden nog in de kleedkamer. Terwijl wij ons afdroogden of in bad zaten, stonden die mannen daar met hun microfoon. We waren niet beter gewend”, besluit Simons.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws