Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Zij waren heel sterk in de eerste helft”

Michel Preud'homme persconferentie (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge heeft zondagnamiddag een uitstekende zaak gedaan door leider Oostende met 1-0 opzij te zetten. Blauw-zwart dankte de zege vooral aan zijn sterke eerste helft. Dat zag ook trainer Michel Preud’homme.

“De eerste helft was een beetje op het niveau van vorig seizoen”, vertelt onze trainer in zijn interview met PlaySports. Alleen jammer dat het maar 1-0 was bij de rust. Met 11 tegen 10 ga je dan toch een beetje anders voetballen, want er komt meer ruimte. Maar Oostende kwam goed uit de kleedkamer en door de rode kaart van Izquierdo werd het een evenwichtige wedstrijd.”

Felipe Gedoz was de beste man op het veld in de eerste helft, maar moest na 70 minuten naar de kant vanwege een blessure. “We kennen de kwaliteiten van Gedoz. Maar ook Vazquez en Claudemir waren heel sterk in de eerste helft. En ook andere jongens zoals Meunier en Izquierdo waren op niveau, maar er is nog werk. We moeten dat niveau veel langer kunnen houden dan één helft.”

Tot slot haalde Preud’homme de loftrompet boven voor zijn doelman. “Het was niet gemakkelijk voor Bruzzese. Hij werd gehaald als tweede doelman, maar heeft een grote mentale weerbaarheid getoond. Nu heeft hij een aantal wedstrijden gespeeld en blijft hij groeien. Dat is heel belangrijk. Maar dat hij kwaliteit heeft, wisten we.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws