Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme verklaart waarom hij zo ontzettend bijgelovig is

Michel Preud'homme (Club Brugge - Genk)

Michel Preud’homme was dinsdagavond te gast in Karakters, een programma waarin Ben Crabbé het leven van grote sportpersoonlijkheden schetst. BlauwZwartFans keek vanzelfsprekend met extra aandacht naar deze speciale aflevering en vat voor u de mooiste momenten samen.

Oogcontact met zoon en dochter voor de wedstrijd, een speciale armband, pistolets met tomatensoep en zelfs het verplaatsen van zijn wagen om Club te laten winnen. Het mag duidelijk zijn dat Preud’homme enorm veel belang hecht aan bijgeloof.

“De dag voor de wedstrijd aten wij vroeger altijd pistolets met tomatensoep. Dat was een ritueel, dat moest zo zijn. Anders kon Michel echt heel lastig worden. Van die vaste rituelen mocht je gewoonweg niet afwijken”, getuigt assistent-coach Stan Van den Buijs.

En ook zoon Guilian en dochter Megan kunnen erover meespreken. “Als papa op het veld komt, vlak voor een match, dan moet hij altijd eerst even oogcontact hebben met ons. Of een teken doen en dan doen wij dat terug. Hij moet weten waar wij zitten voor de match. Dan weet hij: het gaat goedkomen.”

Preud’homme weet waarom hij zo bijgelovig is. “Al helpt het maar om een halve procent te verbeteren… Dat gebeurt allemaal in de zoektocht naar het verhogen van de winstkansen. Het is zeker niet de oorzaak van het ritueel dat je wint. Maar als je bij een volgende keer dat ritueel niet meer doet en je verliest, dan heb je een mentaal probleem. Dan heb je niet professioneel gewerkt. Ik denk dat het te maken heeft met een conditionering.”

Bekijk hier de volledige aflevering van Karakters.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws