Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme komt met opvallende statistiek: “Het is geen excuus, maar…”

Michel Preud'homme (Club Brugge - KV Mechelen)

Zondagnamiddag staat de topper van de elfde speeldag op het programma in het Jan Breydelstadion. Club Brugge en KV Oostende kijken elkaar in de ogen in de Zeeslag om Vlaanderen. In aanloop naar de wedstrijd gaf Preud’homme de media een koekje van eigen deeg.

Michel Preud’homme ergerde zich de voorbije weken geregeld aan het feit dat de media constant met negatieve statistieken uitpakte. De Brugse trainer relativeerde dat alles: “Dat is geen excuus hé, maar als je vergelijkt met vorig jaar, dan hebben we nu na tien wedstrijden één punt minder.”

“En dit jaar hebben we nog maar 4 thuiswedstrijden gehad en 6 uitwedstrijden. Ik zeg niet dat nu alles rooskleurig is, maar je moet de twee facetten bekijken”, klinkt het op de persconferentie van Preud’homme. Wim De Coninck kan de Brugse coach enigszins begrijpen. “Als Club de grote vorm heeft in april en mei, dan heeft Preud’homme helemaal gelijk”, zegt hij in Stadion.

“Maar je moet er ook een andere statistiek bijnemen: 10 verlieswedstrijden op 18. Club heeft absoluut nood aan een overtuigende prestatie. Preud’homme zoekt en dat is verrassend na het geweldige seizoen van vorig jaar. Maar misschien overdrijven wij wel en gaan ze zich zondag herpakken. Ze hebben nog altijd een geweldige twaalfde man en elke thuismatch in de competitie gewonnen.”

Bekijk de analyse over Club vanaf 3:45 tot 9:00
(mobiele bezoekers: gewoon op de afbeelding klikken)


Bekijk meer video’s van Stadion op nieuws.vtm.be

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws