Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Ik kan dat niet, een goeie trainer misschien wel”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge kende geen leuke zondagnamiddag in het Astridpark. Blauw-zwart begon slecht aan zowel de eerste als tweede helft en verloor zo met 3-1 tegen paars-wit.

“Wat er verkeerd liep? Efficiëntie, sluwheid, een beetje agressiviteit en de basisprincipes van het verdedigen. Op die facetten was Anderlecht beter. Daar ligt de oorzaak van deze nederlaag”, vertelt Preud’homme aan PlaySports.

“Ik was inderdaad kwaad op Meunier bij dat tweede doelpunt. Er zijn regels waar mijn spelers zich aan moeten houden.” Ook aanvallend liep het niet zoals gepland voor Club. “Onze targetspits (Pereira, nvdr) heeft niet veel duels gewonnen vandaag. Okaka was daarentegen heel sterk en sluw. Hij maakte eerst zelf een fout en liet zich dan vallen.”

Preud’homme: “Daarom heb ik Vanaken niet gebracht”

“Waarom ik Vanaken niet heb gebracht? Als wij de 3-2 hadden gemaakt, dan had ik hem gebracht. Het had geen zin om alles open te gooien bij een 3-1-tussenstand. Als het 3-2 was geworden, had ik dat risico wel willen nemen.”

Vooral het rampzalige begin van de eerste en tweede helft baart de Brugse coach zorgen. “Ja, dat maakt me kwaad. Dat zit toch in het hoofd denk ik. Hoe ik dat ga oplossen? Daar heb ik geen training voor. Een goeie trainer kan dat misschien oplossen, maar ik niet”, besloot hij cynisch.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws