Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Hij is de enige speler die ik niet moet programmeren”

Michel Preud'homme met brede glimlach

Vijfenveertig minuten lang smulde Jan Breydel van het Zuid-Amerikaanse aanvalsgeweld van Club Brugge. In de tweede helft smeekte blauw-zwart vooral naar het eindsignaal. Preud’homme verklaart waarom de eerste helft zo goed liep.

Zondagnamiddag leek Olympia wel even Copacabana. “We voetbalden kort, aan een snel tempo en hoog op de helft van de tegenstander”, vertelt Preud’homme in Het Laatste Nieuws.

“Wat Gedoz precies bijbrengt aan dit Club Brugge? In elke club waar ik kom, moet ik telkens heel veel spelers programmeren in functie van hoe ik een ploeg wil laten voetballen. Dat was hier ook zo. Behalve bij Gedoz. Die jongen is geboren precies zoals ik het wil”, lacht de Brugse coach.

“Puur op instinct doet hij de dingen die ik graag zie: aanvoelen wanneer hij tussen de lijnen moet lopen, wanneer hij het veld breed moet houden, of wanneer hij de actie kan maken. Gedoz laat ik gewoon doen”, besluit Preud’homme.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws