Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme en Hasi blikken vooruit op topper

Besnik Hasi (RSC Anderlecht)

De laatste Brugse zege in het Astridpark dateert van 22 december 2004. Toen won Club de Supercup tegen de aartsrivaal uit Brussel met 0-2 (goals van Rune Lange en Sebastsiaan Hermans). Nadien volgde zestien onderlinge duels waarin paars-wit niet verloor. Al werden de punten zeven keer gedeeld. Preud’homme en Hasi blikken in HLN vooruit op een nieuwe confrontatie.

“Ik wil echt niet spreken van een B-elftal tegen Legia Warschau”, opent Preud’homme. “Tegen Oostende heb ik voor een specifiek elftal gekozen en tegen Legia ook. Misschien wordt het in Anderlecht wel een mix van de twee.”

“Anderlecht heeft deze week twee mooie resultaten neergezet (0-4 op Zulte Waregem en 2-1 winst tegen Tottenham, nvdr). Ze zullen dus zeker vol vertrouwen zitten voor de wedstrijd van zondag. Maar ik vind dat wij de voorbije twee matchen ook heel mooie dingen hebben laten zien. We zullen twee ploegen zien die met open vizier zullen strijden.”

Hasi: “Club is beter dan vorig seizoen”

Vorig jaar zag Besnik Hasi dat zijn ploeg vooral op stilstaande fases erg kwetsbaar was tegen Club Brugge. “We hebben daar hard op getraind, met succes”, vertelt Hasi. “Zowel offensief als defensief. En je ziet dit seizoen vooruitgang. Al hebben we nu met Kara, Okaka en Gillet ook meer gestalte.”

“Of Club meer met ons bezig was dan met Legia? Kan zijn, ook al vond ik ze in de eerste helft heel sterk. Maar ze schieten inderdaad meer op het kampioenschap. Wij vinden de Europa League op dit moment nog heel belangrijk. Club mag zijn rekeningen anders maken dan ons, geen probleem. Als iedereen fit is, heeft Club een betere ploeg dan vorig seizoen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws