Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Als ik dat doe, dan ben ik een calimero en ween ik”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Michel Preud’homme was dinsdagavond te gast in Karakters, een programma waarin Ben Crabbé het leven van grote sportpersoonlijkheden schetst. BlauwZwartFans keek vanzelfsprekend met extra aandacht naar deze speciale aflevering en vat voor u de mooiste momenten samen.

Preud’homme is 24/24 en 7/7 bezig met Club Brugge. “Zolang niet alles geregeld is voor mijn volgende wedstrijd, kan ik geen ontspanning nemen”, verklaart de Brugse coach. Ondanks zijn rijkgevulde palmares en sympathie, zijn er toch heel wat mensen die zich storen aan de manier waarop hij zijn ploeg langs de zijlijn coacht.

“Het kan zijn dat mensen dat enerverend vinden”, vertelt Preud’homme. “Maar die mensen weten niet hoe belangrijk het is voor ons en voor mij. Als je uren werkt, je soms niet slaapt en de winst wordt op een bepaald moment ontnomen door een scheidsrechterlijke fout bijvoorbeeld, dan moet ik reageren.”

“Ik werk zo hard en als een scheidsrechter dan niet ziet dat iemand twee meter buitenspel staat, dan maak ik mij kwaad. Ik ben niet de enige die dat doet, maar misschien wel de felste. Onze scheidsrechters kunnen nog zoveel verbeterd worden. Van mij mogen die onmiddellijk veel beter betaald en opgeleid worden.”

Preud’homme heeft het vooral moeilijk met het feit dat hij zich niet mag verdedigen. “Kijk hé, ik mag niet reageren als iemand mijn ploeg kwaad doet, want dan ben ik een calimero en ween ik. Ik mag ook niet zeggen dat ik te veel gekwetste spelers heb, terwijl dat de waarheid is, want dan ween ik altijd. En ik moet ook accepteren dat iedereen, die het niet weet zoals ik het weet, mijn job kan beoordelen. Ik moet me gewoon laten doen. Dat is heel veel voor een mens vind ik. Dus ik reageer.”

Bekijk hier de volledige aflevering van Karakters.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws