Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mulder: “Dat lag meer aan Club”

Jan Mulder (analist)

Na drie overwinningen op rij leek Club Brugge klaar om ook in de Europa League de 3 punten thuis te houden. Maar dat liep dus anders dan gepland. De Deense landskampioen kwam immers met 1-3 winnen in Jan Breydel. Volgens Jan Mulder heeft blauw-zwart de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten.

FC Midtjylland staat bekend om het veelvuldige gebruik van statistieken. “Dat woord, statistieken, dat zaaide onrust bij de Bruggelingen. Bij mezelf eerlijk gezegd ook: je kent ze niet. Je vindt het onzin, voetballen met een opstelling die gemaakt is aan de hand van statistieken. Helemaal zeker van je zaak ben je niet. De statistieken gaan door je gedachten, of je dat nu wil of niet”, oppert Mulder in HLN.

Maar de Nederlander zag weinig van die speciale tactiek terug in het spel van de Denen. “De doelpunten kwamen gewoon weer tot stand via de gebruikelijke flaters en vergissingen. Het verloop van de wedstrijd lag meer aan het slechte Club dan aan de statistisch gestuurde tegenstander.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws