Mechele verklaart: “Daarom speel ik met een mondstuk”

Brandon Mechele (Club Brugge - Genk)

Brandon Mechele is een rolmodel voor de jeugd. Niet alleen op, maar ook naast het veld. Fan! had een goed gesprek met de 22-jarige verdediger.

Is het je al eens opgevallen dat Mechele elke wedstrijd met een mondstuk speelt? De reden daarvoor ligt minder voor de hand dan je zou denken. “Ik had vorig seizoen een pubalgie. Onze dokter nam dan contact op met Jean-Pierre Meersseman, de vroegere dokter van AC Milan”, vertelt de centrale verdediger.

“Bjorn Engels en ik zijn vervolgens naar Milaan gereisd en ik ben teruggekeerd met een mondstuk. Ik zou er beter mee in balans moeten staan. Sindsdien ben ik eigenlijk niet meer geblesseerd geweest.” Een stukje plastic tussen de tanden dat blessures kan voorkomen en genezen… Het klinkt als een tovertruc, maar dat is het niet.

Slecht op elkaar passende tanden brengen de kaak en ‘menselijke gyroscoop’ uit evenwicht. Daardoor raakt ook de wervelkolom en het bekken uit balans. Tot slot krijgt de atleet last of raakt hij geblesseerd. Het mondstuk herstelt het evenwicht in de kaken, de wervelkolom en uiteindelijk de spieren.

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

Vormer is in vorm

Het belang van Ruud Vormer voor Club Brugge kan niet genoeg onderstreept worden. Zeker wat assists betreft, is de Nederlander de koning...

Diatta weg voor 25 miljoen euro?

Volgens het Italiaanse Pianeta Milan wordt Krépin Diatta volgend seizoen mogelijk een speler van AC Milaan. "Diatta kan in...

Hoe Philippe Clement werkt tijdens de lockdown

Philippe Clement nam zondagavond de tijd om te antwoorden op vragen van de fans. Ook voor Clement is de...