Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mechele verklaart: “Daarom speel ik met een mondstuk”

Brandon Mechele (Club Brugge - Genk)

Brandon Mechele is een rolmodel voor de jeugd. Niet alleen op, maar ook naast het veld. Fan! had een goed gesprek met de 22-jarige verdediger.

Is het je al eens opgevallen dat Mechele elke wedstrijd met een mondstuk speelt? De reden daarvoor ligt minder voor de hand dan je zou denken. “Ik had vorig seizoen een pubalgie. Onze dokter nam dan contact op met Jean-Pierre Meersseman, de vroegere dokter van AC Milan”, vertelt de centrale verdediger.

“Bjorn Engels en ik zijn vervolgens naar Milaan gereisd en ik ben teruggekeerd met een mondstuk. Ik zou er beter mee in balans moeten staan. Sindsdien ben ik eigenlijk niet meer geblesseerd geweest.” Een stukje plastic tussen de tanden dat blessures kan voorkomen en genezen… Het klinkt als een tovertruc, maar dat is het niet.

Slecht op elkaar passende tanden brengen de kaak en ‘menselijke gyroscoop’ uit evenwicht. Daardoor raakt ook de wervelkolom en het bekken uit balans. Tot slot krijgt de atleet last of raakt hij geblesseerd. Het mondstuk herstelt het evenwicht in de kaken, de wervelkolom en uiteindelijk de spieren.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws