Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mathijssen heeft een plan: “Tja, reglementair is dat toegelaten”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Jacky Mathijssen, die van 2007 tot 2009 zelf nog aan de slag was als hoofdcoach van blauw-zwart, komt woensdagavond met OHL op bezoek in Jan Breydel. Zoals altijd heeft de 52-jarige Limburger ook deze keer een speciale strategie bedacht om het zijn tegenstander moeilijk te maken.

Mathijssen trekt vol goede moed naar Brugge en acht zijn ploeg allesbehalve kansloos. “Op verplaatsing doet OHL altijd mee, maar ik laat me wel niet meeslepen door wat men over Club Brugge vertelt”, zegt de coach van de Leuvenaars in HLN. “Slecht bezig? Ik zag ze al enkele keren aan het werk en thuis pakten ze in de competitie 15 op 15.”

Maar vanzelfsprekend geeft Mathijssen zich vooraf niet gewonnen. “Ik zie wel mogelijkheden. Omdat wij, zeker op verplaatsing, gegroeid zijn. We bewezen in onze uitmatchen tegen Kortrijk, Standard en Lokeren al dat we vanuit een goede organisatie kansen kunnen creëren en omzetten. Maar Club is uiteraard favoriet.”

Omdat aanvallers Kostovski en Ojo geblesseerd zijn, zou het wel eens kunnen dat Mathijssen zonder diepe spits speelt. Dat deed hij eerder ook al op verplaatsing bij Racing Genk, waar OHL desondanks een handvol goede kansen afdwong. “Tja, reglementair is dat toegelaten”, lacht de ex-coach van blauw-zwart. “Eén zaak staat vast: wij proberen zelf onze kans te gaan”, besluit hij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws