Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Houwaart: “Waarom mag hij niet spelen van Preud’homme?”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Genk)

Michel Preud’homme wil zondag zijn ploeg weer op de rails krijgen tegen leider Oostende. Henk Houwaart, die in het verleden in dezelfde schoenen stond, heeft raad voor de Luikenaar.

“Preud’homme doet er goed aan om een basisploeg te zoeken en die even te laten staan”, vertelt Houwaart aan HLN. “Ik begrijp niet goed waarom Preud’homme spelers in vorm liet rusten. Waarom laat je Dierckx bijvoorbeeld niet gewoon enkele weken staan?”

“Die jongen speelde de pannen van het dak in augustus, maar moest toch naar de tribune of op de bank in sommige matchen. Nochtans is hij een ideale flankspeler. Niet zoals Vanaken of Vossen. Dierckx is snel, heeft een actie, scoort vlot en wordt momenteel op handen gedragen door het publiek. Die moet je dan laten staan, vind ik.”

Ook over Vanaken heeft de Nederlander zijn mening. “Ik zou naar Vanaken gaan en zeggen: ‘Hans, doe je ding vier, vijf matchen. Ik laat je staan.’ Je kan dat naar de pers dan ook wat laten doorschemeren. Maar niet te veel, om Vazquez niet te bruuskeren. Zo weet de hele groep én de buitenwereld hoezeer je in Vanaken gelooft. Volgens mij betaalt die jongen je dat dubbel en dik terug.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws