Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hoofdrol voor Club-jonkies in historische WK-overwinning

Club Brugge beloften in UEFA Youth League (Club Brugge - Leicester City)

De jonge Rode Duivels hebben geschiedenis geschreven op het WK in Chili. Onze nationale U17 wonnen met 0-2 van Zuid-Korea, waarbij er een opvallende rol was weggelegd voor twee Club-spelers.

Tegen Zuid-Korea stonden er drie Club-spelers in de basis: Jens Teunckens (doelman), Laurent Lemoine (verdediger) en Terry Osei-Berkoe (aanvaller). De vierde jongeling van blauw-zwart, Dennis Van Vaerenbergh (aanvaller), bleef 90 minuten op de bank.

Jorn Vancamp (Anderlecht) zorgde met zijn openingsdoelpunt al na 11 minuten voor een droomstart. Na de pauze was het Matthias Verreth (PSV) die met een prachtig doelpunt de score verdubbelde. In de 72ste minuut veroorzaakte Club-verdediger Lemoine een penalty en kreeg hij een rode kaart onder zijn neus geschoven.

Maar de blauw-zwarte doelman wist wel raad met die strafschop. Teunckens stopte de elfmeter en stelde zo de kwalificatie voor de kwartfinale veilig. Daar wacht Costa Rica of topfavoriet Frankrijk. Een dikke proficiat Teunckens, Lemoine, Osei-Berkoe, Van Vaerenbergh en alle anderen!

Bekijk de samenvatting

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws