Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

HLN pakt uit: Club heeft nu al een titel binnen

Michel Preud'homme met Club-sjaal

Club Brugge kende een matige seizoensstart en dat is vanzelfsprekend ook de pers niet ontgaan. Woensdag nam Het Laatste Nieuws de basiself van Club onder de loep en maakte men een vergelijking met andere eersteklassers die dit seizoen al Europees in actie kwamen.

Dit seizoen kan je er gif op innemen: blauw-zwart stelt elke wedstrijd een andere basiself op. Hoewel dat voorlopig geen garantie op resultaten oplevert, twijfelt Preud’homme geen seconde aan zijn rotatiesysteem.

Het is duidelijk dat de Brugse trainer op rust focust en hij daarom lustig roteert. Hasi daarentegen predikt automatismen en doet net het tegenovergestelde. De cijfers bewijzen alleszins dat geen enkele ploeg in de buurt komt van Club als het op roteren aankomt.

In alle officiële wedstrijden voerde Preud’homme in 20 matchen maar liefst 73 wijzigingen door in zijn startelf. Oftewel een gemiddelde van 3,65 wijzigingen per wedstrijd. Het ‘record’ kwam er tegen paars-wit, toen er in vergelijking met de match in Warschau zeven andere Bruggelingen mochten opdraven.

Een vergelijking met andere eersteklassers die Europees al in actie kwamen

1) Club Brugge         gemiddeld 3,65 wijzigingen per match

2) Standard              gemiddeld 3,12 wijzigingen per match

3) Charleroi              gemiddeld 1,87 wijzigingen per match

4) AA Gent                gemiddeld 1,75 wijzigingen per match

5) Anderlecht           gemiddeld 1,06 wijzigingen per match

Enige nuance is wel dat Club dit seizoen tot dusver had af te rekenen met een groot aantal geblesseerden. Hoe dan ook, de titel van rotatiekampioen lijkt nu al binnen voor blauw-zwart. Of dat ook leidt tot de echte titel, weten we in mei.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws