Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Het bijgeloof van Preud’homme: “Verloren omdat wagen anders geparkeerd stond”

Michel Preud'homme met brede glimlach

Michel Preud’homme was dinsdagavond te gast in Karakters, een programma waarin Ben Crabbé het leven van grote sportpersoonlijkheden schetst. BlauwZwartFans keek vanzelfsprekend met extra aandacht naar deze speciale aflevering en vat voor u de mooiste momenten samen.

Preud’homme is een rationeel en verstandig man, maar toch hecht hij enorm veel belang aan bijgeloof. “Vroeger als keeper wilde ik per se dat het laatste schot van de reservespelers tijdens de opwarming een doelpunt was. Omdat de kans dat twee schoten na elkaar binnengaan bijna onmogelijk is (het laatste in de opwarming en het eerste in de wedstrijd, nvdr). Zo was ik dus bijna zeker dat ik de eerste bal zou stoppen.”

“Na verloop van tijd wisten de spelers dat ik geen inspanning deed om die laatste bal te pakken tijdens de opwarming. Dus gingen sommigen expres naast het doel schieten om mij te plagen. En dan had ik dat door en werd ik kwaad natuurlijk”, lacht de Brugse coach.

Ook vandaag als trainer komt zijn bijgeloof veelvuldig aan bod. “De twee eerste wedstrijden van het seizoen (2-1 verlies bij STVV en Panathinaikos) stond mijn wagen op een andere plaats, omdat de parking veranderd was. Toen kwamen we terug en heb ik gezegd: ‘ik wil mijn auto daar terug parkeren, waar hij eerder stond.’ En toen wonnen we met 3-0 van Mechelen en Panathinaikos, dus dat was perfect. Zie je?” besluit Preud’homme al lachend.

Bekijk hier de volledige aflevering van Karakters.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws