Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-trainer en ploegmaats geven Preud’homme advies: “Dat heeft Jelle nodig”

Jelle Vossen viert (Club Brugge - KV Mechelen)

Jelle Vossen heeft bij Club Brugge al laten zien dat hij zijn harde werklust nog niet verloren is. Maar het vizier van de 26-jarige Limburger staat nog niet helemaal op scherp. Mario Been, Thomas Buffel en Marvin Ogunjimi analyseren in HLN hoe dat komt. 

Jelle Vossen scoorde in zijn beste jaren bij KRC Genk respectievelijk 20, 20 en 17 competitiegoals. Zo kwam de aanvaller aan een gemiddelde van één goal om de 129 minuten, één om de 142 en één om de 149 minuten. Kortom, statistieken van een topschutter.

Bij Club vindt hij met één doelpunt om de 231 minuten voorlopig heel wat minder vlot de weg naar doel. “Toen ik Jelle trainde (in 2011-2012), was hij op zijn best met Benteke als diepe spits voor hem. Hij heeft de gave om zich altijd te bevinden waar de bal zal terechtkomen. Als je hem als diepe spits gaat opstellen of aan de zijkant, rendeert hij gewoon een stuk minder”, aldus Mario Been.

Buffel: “Ook successen als diepe spits”

Ex-ploegmaat Thomas Buffel is het daar niet mee eens. “Jelle heeft bij ons ook successen gekend als diepe spits. Zolang hij maar voorzetten krijgt. En het is belangrijk dat hij één of meer spelers rond zich heeft die zijn loopacties voor doel herkennen.”

Ogunjimi: “Dat is slecht voor een killer als hij”

Volgens ex-spitsbroeder Marvin Ogunjimi hangt het af van hoe Vossen zich voelt. “Jelle moet vertrouwen voelen. In het systeem door rond een diepe spits te spelen. En dan maakt het zelfs niet uit of dat een type-Benteke is zoals Pereira of een type-Ogunjimi zoals Diaby. Maar hij moet ook vertrouwen voelen in de vorm van speelkansen. De ene match wel spelen en de andere niet is slecht voor een killer als hij.”

Been: “Daarin is Jelle de uitzondering op de regel”

Mario Been treedt Ogunjimi daarin bij. “Jelle heeft continuïteit nodig. Ik weet wel dat het rotatieysteem iets van deze tijd is om spelers fris te houden, maar voor mij is Jelle de uitzondering op de regel. Als hij fit was, speelde hij onder mij altijd. Hij kon dat ook omdat hij fysiek zo sterk was”, besluit de ex-coach van Genk.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws