Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Deschacht: “Als ik de bal heb, dan doet het er toch niet toe wat ik doe met mijn arm?”

Olivier Deschacht (Anderlecht)

Club Brugge verloor zondagnamiddag met 3-1 in het Astridpark. En daarbij was een opvallende rol voor Olivier Deschacht weggelegd. De centrale verdediger veroorzaakte een niet gefloten penalty en kwam heel goed weg zonder tweede gele kaart.

Deschacht beroert de bal met zijn hand in de zestien, maar Delferière en zijn kompanen hebben het niet gezien. Geen strafschop en dus geen tweede gele kaart voor de Anderlecht-verdediger. Bijkomend opvallend feit: we moeten tot diep in de tweede helft wachten op een herhaling van deze dubieuze fase.

Fase 1: Deschacht doet aan handbal in de zestien van paars-wit

Even later gaat Deschacht fors in duel met Vazquez. Hij slaat de Spanjaard in het gezicht, maar Delferière & co bestraffen het incident met een gele kaart… voor Vazquez.

Fase 2: Deschacht flappert opnieuw met zijn handen, maar Vazquez krijgt geel

Begrijpen wie begrijpen kan. Al willen we hiermee zeker niet zeggen dat Club anders wel punten had kunnen rapen in het Astridpark. Want ja, ook Pereira en Gedoz hadden rood kunnen krijgen. Maar als je als Deschacht zijnde achteraf geïnterviewd wordt (en je weet dat er beelden zijn), wees dan op zijn minst eerlijk.

“Het was een leuke, pittige wedstrijd. Voetbal is een contactsport, dus dat hoort erbij. Of ik wegkom zonder tweede gele kaart omdat we thuis spelen? Nee, ik heb de bal. Ik tik de bal opzij met mijn voet”, vertelt de verdediger aan PlaySports.

Ook na het bekijken van de overduidelijke beelden, wil Deschacht van geen wijken weten. “Voilà ja, ik tik de bal opzij. Rechterarm? Ik tik de bal opzij. Of mijn rechterarm breed gaat? Ik tik de bal opzij, dan doet dat er toch niet toe wat ik met mijn rechterarm doe”, klinkt hij vastberaden.

En om onderstaande scheldtirade te ontcijferen, hebben we ook geen liplezer nodig…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws