Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse vergelijkt AA Gent met Club Brugge

Marc Degryse (analist)

AA Gent neemt het dinsdagavond in de Champions League op tegen het Valencia van ex-doelman Mathew Ryan. Marc Degryse vergelijkt in aanloop naar die wedstrijd de Buffalo’s met blauw-zwart.

“Ik vergelijk AA Gent een beetje met Club Brugge tegen Manchester United”, vertelt Degryse in HLN. “Het verschil is te groot, ook qua competitie. Dit is een niveau dat Belgische ploegen normaal niet aankunnen. Ik gaf Club in augustus één kans op tien. Voor Gent is dat niet anders”, gaat hij verder.

“Het verschil is wel dat Gent veel verder staat dan Club toen. Belangrijk, wil je die ene kans grijpen. Het komt er namelijk op aan om eerst en vooral zélf je niveau te halen. Gent doet dat, wat die ene kans iets realistischer maakt dan die van Club.”

De Spanjaarden kunnen alleszins niet rekenen op Ryan. Hij zal er door een ontsteking in zijn rechterknie niet bij zijn tegen Vanhaezebrouck & co. Toch blijft het voor hem een speciale wedstrijd. “Gent is de ploeg die Club Brugge vorig seizoen de titel heeft gekost. Ik heb Valencia de raad gegeven om zeer explosief aan de wedstrijd te beginnen”, vertelt Maty aan Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws