Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Mos: “Dat heeft Club ook nodig”

Aad de Mos (analist)

Donderdagavond was Aad de Mos te gast in Stadion. Hij analyseerde onder meer de roteerpolitiek van Michel Preud’homme en zocht naar een verklaring voor de vele blessures bij blauw-zwart.

“Je hebt zoveel mogelijkheden bij het huidige Club Brugge. Als je aan 10 mensen vraagt om een opstelling te maken voor Club, dan krijg je 11 verschillende opstellingen”, vertelt De Mos. “Als je slecht speelt of geen resultaten haalt, is de verleiding groot om te zoeken naar iets wat er niet is. Want het zijn allemaal dezelfde types. Club heeft geen vertrouwen, want er zijn geen referentiewedstrijden zoals Anderlecht die bijvoorbeeld wel heeft gehad.”

“Anderlecht speelde Club Brugge van het kastje naar de muur en won van Tottenham. Dat heeft Club ook nodig”, gaat de Nederlander verder. “Als ze niet te ver achterop raken, zou het op het einde van de competitie best kunnen dat ze na winst tegen Anderlecht of Gent plots vertrokken zijn. Dat is het rare van die Belgische competitie. En wie weet wat er in de winterstop nog gaat gebeuren…”

De Mos had het ook over de grote hoeveelheid geblesseerden waarmee Club te kampen heeft. “Ik vraag mij echt af: wie is bij Club Brugge nog niet geblesseerd geweest? Je kan wel eens 1 of 2 blessures hebben, maar niet bijna iedereen. Misschien heeft dat te maken met de intensiteit van de trainingen. Sommige jongens uit Zuid-Amerika zijn dat niet gewoon, omdat het bij hun oude club helemaal anders was.”

Ook Tom Soetaers liet zijn licht schijnen op het rotatiesysteem van Preud’homme.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws